Ανοικτό μάθημα βραζιλιάνικων κρουστών

Friday  22 March  2019  8:30 PM    Friday  22 March  2019 10:30 PM
Save Saved
Last update 24/03/2019
  314

Πλαίσιο ανοικτού μαθήματος
Τα κρουστά βρίσκονται στην καρδιά κάθε πολιτισμού δίνοντας τον παλμό στην ζωή από τα πιο απλά μέχρι τα πιο μεγαλειώδη γεγονότα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Πάνω από όλα όμως είναι ένα μέσο επικοινωνίας με τη γλώσσα του, τα ιδιώματα του και τη λογοτεχνία του.
Σε αυτό το ανοιχτό μάθημα εξερευνούμε τις βασικές αρχές του ρυθμού ως γλώσσα μέσα από το πρίσμα των Βραζιλιάνικων ρυθμών. Ζωηροί, χορευτικοί, παιχνιδιάρικοι και δυναμικοί δίνουν το πλαίσιο στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν ταλέντα και πτυχές που ίσως αγνοούσαν.
Αναλυτικότερα το μάθημα περιλαμβάνει :
σύντομη ιστορική αναδρομή για την μουσική και την κουλτούρα της Βραζιλίας,
γνωριμία με τα όργανα,
εισαγωγή στο ρυθμικό αλφάβητο,
και πρακτική εφαρμογή του.
Συνολική διάρκεια : 2 ώρες
Εισηγητής : Μάνος Ναζλής
Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που πάντα ήθελαν να παίξουν τύμπανα και τους εκπλήσσει ο ρυθμός. Για εκείνους που “δεν το έχουν” όσο και για εκείνους που “το έχουν”.
Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή είναι η καλή διάθεση, ένα πλατύ χαμόγελο, η παραδοχή ότι τίποτα δεν είναι εύκολο και ότι μαθαίνουμε κάνοντας λάθη.
Σύντομο βιογραφικό
Μάνος Ναζλής , γεννημένος το 1987 στην Αθήνα και μεγαλωμένος στα Χανιά από νεαρή ηλικία έδειξε την αγάπη του για τη μουσική. Σε αυτό συνέβαλλε και το μουσικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε.
Έχοντας παρακολουθήσει κύκλους σπουδών με τον Κώστα Παπαγεωργιού και τον Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη απέκτησε πολύτιμη γνώση, όμως δεν σταματά ποτέ να ενημερώνεται και να αναζητά παραπάνω.
Έχει συμμετάσχει σε σχήματα παίζοντας από rock, punk και metal, jazz και latin, μέχρι κρητικά , λαϊκά και ποπ. Εχει μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως Jag Panzer , Paradise Lost , Grave Digger, Septic Flesh, Acid Death.
Μόνιμο μέλος των Obzerv με δύο κυκλοφορίες συνθέτοντας και ηχογραφώντας τύμπανα για τους δίσκους
“Obzerv” 2014 - Trailblazer Records,
Acherontia Atropos - self released 2019 .
Ιδρυτικό μέλος των “al Hanim” , mediterranean ethnic trio, 2018
Ιδρυτής και διδάσκων στο σύνολο βραζιλιάνικων κρουστών “o Bombo”, 2017
Παράλληλα διδάσκει τύμπανα στο Ελληνικό Ωδείο , παράρτημα Ρεθύμνου από το 2010.

jazz punk
Nearby hotels and apartments
Youca
Καραϊσκάκη, Χανιά, Κρήτη, Ελλάδα
Youca
Καραϊσκάκη, Χανιά, Κρήτη, Ελλάδα