Αφρικάνικοι Ρυθμοί με Χορό και Μουσική! (4-10 ετών)

Friday  22 March  2019  5:30 PM    Friday  22 March  2019 6:30 PM
Save Saved
Last update 23/03/2019
  2704

Recurring event

Αφρικάνικοι Ρυθμοί με Χορό και Μουσική! (4-10 ετών)
From 15 Mar 2019 to 15 Mar 2019
Go to the event

Το εργαστήριο της Παρασκευής ανήκει στην κατηγορία "Σωματική Έκφραση" και αφορά ηλικίες 4-10 ετών!
ο Dauda Conteh μας ταξιδεύει στις χώρες της Δυτικής Αφρικής μέσα από το ρυθμό και τη μουσική, το χορό, το τραγούδι και τις ιστορίες! Βοηθός του σε αυτό το ταξίδι είναι η Ευφροσύνη Πάτρα που τον συνοδεύει με μουσική, τραγούδι και αφηγήσεις!
Ο αφρικάνικος χορός δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με το χώρο γύρω τους, τον κύκλο της ζωής, το ρυθμό και την κίνηση, την έκφραση των συναισθημάτων, τη σωματογνωσία, την εκτόνωση της έντασης και την ευεξία! Η έννοια της ομάδας, που είναι τόσο σημαντική στον αφρικάνικο πολιτισμό, αποκτά ουσία, γινόμαστε μέλος της, επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε, μας βοηθάει να καλλιεργήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να αισθανθούμε δημιουργικοί!
Μέσα από αφρικάνικα κρουστά και έγχορδα μουσικά όργανα, παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και ιστορίες γνωρίζουμε και ανακαλύπτουμε τον πολιτισμό της Δυτικής Αφρικής, ενώ παράλληλα γυμνάζουμε όλο μας το σώμα και εκτονώνουμε την ένταση της εβδομάδας! Μέσα από κάθε μάθημα τα μικρά μας Αερικά αισθάνονται τη χαρά της έκφρασης και της κίνησης, την ανακάλυψη της τέχνης και του πολιτισμού και την σωματική/ψυχική ανάταση!
Συντονισμός: Dauda Conteh (Χορευτής/Μουσικός)
Ευφροσύνη Πάτρα (Μουσικοπαιδαγωγός/Μουσικοθεραπεύτρια)
Πληροφορίες/Κρατήσεις θέσεων:
Ομάδα Αερικο
2110123454 / 6974998452 / omada.aeriko@gmail.com
www.aerikocreativehub.com
Ποιος είναι ο Dauda Conteh:
Ο Dauda Conteh κατάγεται από την Σιέρρα Λεόνε της δυτικής Αφρικής. Από μικρή ηλικία υπήρξε μέλος του National Dance Troupe of Sierra Leone, με το οποίο έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Αφρική (Γκάμπια, Σενεγάλη, Γκάνα),στην Ευρώπη (Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία,) και στην Τουρκία.
Είναι χορευτής (αφρικάνικος χορός, σύγχρονος, ακροβατικά)
και κρουστός (djembe, doundoun).
Τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα και εργάζεται
ως δάσκαλος αφρικάνικου χορού ( H Συμμορία του Ήλιου, Χορόγραμμα) και ως κρουστός σε μαθήματα αφρικάνικου χορού, σε παιδιά και σε ενήλικες.
Έχει συμμετάσχει στα «Ιερά Τύμπανα της Γης», στο Θέατρο Δόρα Στράτου, 2012-13 (χορός, ακροβατικά), στη παράσταση «The Quiet Voice" της Ερμίρα Γκόρο ως χορευτής (σύγχρονο) και ως κρουστός (μουσική επιμέλεια-Νίκος Κυπουργός)και σε πολλές άλλες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα (Θέατρο Σημείο, Bollywood Festival 2014, Byron College Cultural Festival,
Fringe Festival, κα)
Είναι μέλος της μουσικοχορευτικής ομάδας Troupe Emma Ya και ένας από τους βασικούς ιδρυτές του συλλόγου Watoto Africa.
Biography:
Dauda Conteh comes from Sierra Leone, West Africa.
From a young age he became a member of the Sierra Leone National Dance Troupe, taking part in festivals in Africa (Gambia, Senegal, Ghana), Europe (Italy, Poland, Spain) and Turkey.
He is both a dancer (african dance, contemporary, acrobatics) and a percussionist (djembe, doundoun).
For the past years he has been living in Greece, teaching african dance (Simoria tou Iliou, Chorogramma) and drumming in dance classes for children and adults.
His performances include:
"The Quiet Voice" by Ermira Gkoro. Contemporary dance and drumming (under the supervision of renowned composer Nikos Kypourgos).
"Sacred Drums of the Earth". Dance and acrobatics in concert presented at theatre Dora Stratou.
Numerous presentations in different parts of Greece, including Simeio Theatre, Bollywood Festival 2014, Byron College Cultural Festival, Fringe Festival.
He is part of the music and dance group Troupe Emma Ya and a founding member of association Watoto Africa.

music concerts festivals family
Nearby hotels and apartments
Τσίλλερ, 5η Δημοτική Κοινότητα Αθηνών, Αττική, Ελλάδα
Τσίλλερ, 5η Δημοτική Κοινότητα Αθηνών, Αττική, Ελλάδα