Βραζιλιάνικη Σάμπα & Χοροί της Λατινικής Αμερικής

Friday  22 March  2019  8:15 PM    Friday  22 March  2019 9:15 PM
Save Saved
Last update 23/03/2019
  1147

Recurring event

Βραζιλιάνικη Σάμπα & Χοροί της Λατινικής Αμερικής
From 12 Apr 2019 to 12 Apr 2019
Go to the event

Ο χορός του καρναβαλιού έχει ταυτότητα βραζιλιάνικη και απήχηση σε όλο τον κόσμο!
Οι ρίζες του χάνονται στην Αφρική. Η σύγχρονη μορφή γεννιέται στις αρχές του 20ο αιώνα. Πρόκειται για μίξη πολιτισμικών και πολιτιστικών στοιχείων λευκών αποίκων, μαύρων σκλάβων και αυτόχθονων της Βραζιλίας. Οι γνωστοί σε εμάς χοροί της Λατινικής Αμερικής, σάλσα, μερένγκε, τσα τσα τσα κ.τ.λ επίσης έχουν μαύρες ρίζες.
Στο εργαστήρι αυτό θα καταπιαστούμε με σάμπα καριόκα (Ρίο ντε Τζανέιρο) και τζι χόντα (Μπαΐα).
Ξέφρενοι ρυθμοί, έντονη αεροβική κίνηση και έμφαση στη χορευτικότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του εργαστηρίου.
Τι περιλαμβάνει;
Προθέρμανση, απομόνωση και ξεκλείδωμα κλειδώσεων, διαφράγματος, λεκάνης, μυική ενδυνάμωση, στάση σώματος, βηματολόγιο, κινησιολογία, θέσεις χεριών, έκφραση και συνδιασμός όλων στο τέλος σε χορευτική σύνθεση.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 5 άτομα.
Με την Έλενα Μαρκέζε που συμπληρώνει φέτος 20 έτη διδασκαλίας των χορών του κόσμου και 10 των αφροβραζιλιάνικων χορών και της σάμπα.
H Έλενα Μαρκέζε είναι χοροδιδάσκαλος, χορεύτρια, χορογράφος, εμψυχώτρια. Από το 1998 διδάσκει, ερμηνεύει και χορογραφεί χορούς του κόσμου (από Κούβα, Βραζιλία, Αίγυπτο, ΗΠΑ, Τουρκία κ.α.) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Όλα αυτά τα χρόνια εργάζεται, είτε ανεξάρτητα είτε σε συνεργασίες, ως χορεύτρια πολυπολιτισμικών χορών και εμψυχώτρια (βραζιλιάνικη σάμπα, οριεντάλ, κουβανέζικο λάτιν), παράλληλα ως κρουστή στην μπάντα βραζιλιάνικων κρουστών του Quilombo και ως ηθοποιός και σκηνοθέτρια σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις, συμπληρώνοντας έτσι έναν μακρύ κατάλογο από εμφανίσεις. Το 2007 ιδρύει τη σχολή χορού danza nativa και ασχολείται με την παραγωγή χοροθεατρικών παραστάσεων. Το 2016 διακόπτει τις εμφανίσεις και στρέφεται στον χώρο της μουσικοκινητικής αγωγής, του δημιουργικού παιχνιδιού και της παιδαγωγικής γενικότερα, με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της στα παιδιά
http://danzanativa.gr/samba/
http://danzanativa.gr/latin/

culture
Nearby hotels and apartments
Πότλη, Αθήνα, Αττική, Ελλάδα