Διεθνές Συγκριτολογικό Συνέδριο: Η ρωσική λογοτεχνία και η διεπαφή της με άλλες εθνικές λογοτεχνίες της Ευρώπης

Thursday  22 February  2018  1:23 AM    Friday  23 February  2018 11:59 PM
Save (1) Saved (2)
Last update 24/02/2018
  369

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του ΕΚΠΑ σας προσκαλεί στο Διεθνές Συγκριτολογικό Συνέδριο που , επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα ετών λειτουργίας του, οργανώνει στην Αθήνα στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2018 με θέμα «Η ρωσική λογοτεχνία και η διεπαφή της με άλλες εθνικές λογοτεχνίες της Ευρώπης».Το Συνέδριο αποσκοπεί στην εξέταση και ανάδειξη των αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στη ρωσική λογοτεχνία, από τις απαρχές της μέχρι σήμερα, και τις άλλες ευρωπαϊκές εθνικές λογοτεχνίες.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν πενήντα επιστήμονες από δώδεκα χώρες: Αρμενία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Λιθουανία, Ουκρανία, Ρωσική Ομοσπονδία και Σερβία. Ταυτόχρονη διερμηνεία από τη Ρωσική στην Ελληνική και αντίστροφα έχει προβλεφθεί για όλες τις συνεδρίες.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου είναι δωρεάν για το κοινό και προβλέπεται η χορήγηση σχετικής βεβαίωσης. Επειδή θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, όσοι εδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Συνέδριο  καλούνται να το δηλώσουν εδώ.

culture theater art philosophy education conventions
Nearby hotels and apartments
Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κεντρικό Κτήριο, (Προπύλαια)
Athens, 106, Greece
Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κεντρικό Κτήριο, (Προπύλαια)
Athens, 106, Greece