Εικαστικά Εργαστήρια Απριλίου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Wednesday  24 April  2019  11:00 AM    Wednesday  24 April  2019 1:00 PM
Save Saved
Last update 25/04/2019
  1209

Recurring event

Εικαστικά Εργαστήρια Απριλίου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
From 20 Apr 2019 to 20 Apr 2019
Go to the event

Εικαστικά Εργαστήρια Απριλίου
στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης γιορτάζει τον Απρίλιο, τον μήνα της Άνοιξης και του Πάσχα, με δύο πολύχρωμα εικαστικά εργαστήρια. Αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέξη Ακριθάκη, που εκτίθενται στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου και ανήκουν στη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, τα παιδιά θα μυηθούν στην τεχνική του κολάζ και θα δημιουργήσουν τις δικές τους λαμπάδες.
Το Ανοιξιάτικο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου στις 11:00΄. Με αφορμή τον πίνακα «Τσίρκο», του Αλέξη Ακριθάκη, θα αποχαιρετήσουμε τις βροχές του χειμώνα και θα καλωσορίσουμε την άνοιξη, μέσα από ένα εικαστικό εργαστήριο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί η τεχνική του κολάζ. Τα παιδιά θα πειραματιστούν, όπως και ο καλλιτέχνης, με την τεχνική αυτή και θα ανασυνθέσουν το έργο με τον προσωπικό, ξεχωριστό τους τρόπο. Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, μαζί με τους κηδεμόνες τους.
Την Μ. Τετάρτη, ώρα 11:00΄, τα χρώματα του Αλέξη Ακριθάκη μας εμπνέουν και πάλι για να στολίσουμε τις ξεχωριστές μας λαμπάδες. Μαζί θα ανακαλύψουμε πολλά και διαφορετικά μοτίβα στα έργα του ζωγράφου, από πεταλούδες και πουλιά, μέχρι σαλιγκάρια, σύννεφα και κορώνες μαγικές, έπειτα θα τα χρωματίσουμε στο πρότυπο του καλλιτέχνη και με αυτά θα στολίσουμε τις λαμπάδες μας. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού.
Σχεδιασμός-Ιδέα: Φανή Καμπάνη-Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ι.Μ.Κ.
???? Η δήλωση συμμετοχής για τα εργαστήρια είναι απαραίτητη.
???? Το κόστος είναι 5 ευρώ ανά παιδί. Τα υλικά προσφέρονται.
Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219, Εσωτ. 106 (Δευτέρα-Παρασκευή, 13:00΄-17:00΄).

Nearby hotels and apartments
Happening Now · 24° Partly Cloudy
Σοφοκλή Βενιζέλου, Ηράκλειο, Κρήτη, Ελλάδα
Happening Now · 24° Partly Cloudy
Σοφοκλή Βενιζέλου, Ηράκλειο, Κρήτη, Ελλάδα