Έναρξη μαθημάτων Capoeira στο ΤΕΙ

Tuesday  26 March  2019    Tuesday  26 March  2019
Save Saved
Last update 27/03/2019
  7

Recurring event

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 06 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 ξεκινούν τα μαθήματα Capoeira για αρχαρίους από τη σχολή Cordao de Ouro στην αίθουσα με τους σάκους στο κτίριο του κλειστού γυμναστηρίου του ΤΕΙ (πρόσβαση από την μπροστινή είσοδο).
Σε ποιον απευθύνονται τα μαθήματα:
Μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης/ηλικίας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι άνετα αθλητικά ρούχα και παπούτσια και προτείνουμε να έχετε μαζί σας νερό.
Το μάθημα απευθύνεται όχι μόνο σε φοιτητές και προσωπικό του ΤΕΙ αλλά και σε κόσμο εκτός ΤΕΙ.
Λίγα λόγια για εμάς:
Η σχολή Capoeira Cordao de Ouro είναι από τις πιο διαδεδομένες και αναγνωρισμένες ομάδες παγκοσμίως, με μια ιστορία 51 χρόνων, με βάση στη Βραζιλία. Το στυλ της πολεμικής τέχνης αυτής που ενίοτε μοιάζει με χορό, είναι μη ανταγωνιστικό και η φιλοσοφία μας βασίζεται στην αλληλεπίδραση και τη συνεργασία στο 'παιχνίδι' της capoeira.
Στα μαθήματα αυτά θα διδαχθείτε βασικές κινήσεις, κλωτσιές και αποφυγές, και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όλα αυτά για να αυτοσχεδιάσετε και να δημιουργήσετε αυτό το 'παιχνίδι'. Μέρος του μαθήματος θα περιλαμβάνει και τη μουσική άποψη της τέχνης.
Τα οφέλη της capoeira είναι πολλά: εκγύμναση όλου του σώματος, ανάπτυξη του ρυθμού και του συντονισμού, άμυνα, μουσικότητα, αυτοσχεδιασμός, ανάπτυξη ευελιξίας και ευλυγισίας και φυσικά η ενδυνάμωση της συνεργασίας καθώς είναι ομαδικό άθλημα.
Κόστος: 15 ευρώ/μήνας
Τα μαθήματα θα διεξάγονται από τη Γωγώ Ξενάκη από την Cordao de Ouro Ηρακλείου. Η δασκάλα έχει εκπαιδευτεί στη Βραζιλία, την Αγγλία και τη Γερμανία και η διδακτική της εμπειρία ξεκίνησε το 2008 και περιλαμβάνει τόσο παράδοση μαθημάτων στο Ηράκλειο, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό για ενήλικες όλων των επιπέδων αλλά και παιδιά. Κατέχει τον τίτλο του δασκάλου της capoeira 'Professor' (Professora Grega) και είναι οργανώτρια της ετήσιας εκδήλωσης capoeira της σχολής στο Ηράκλειο, καθώς και άλλων σχετικών εκδηλώσεων.
Πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής στα:
info@capoeira.gr και
2814002862 και 6996094503
Website: capoeira.gr
Σας περιμένουμε!

education
Nearby hotels and apartments
Ειρήνης και Φιλίας, Μαλάδες, Κρήτη, Ελλάδα
Ειρήνης και Φιλίας, Μαλάδες, Κρήτη, Ελλάδα