"Μοντέρνες Ιδέες για Σύγχρονο Τσιπουράδικο" στο ΙΕΚ Δέλτα

Μοντέρνες Ιδέες για Σύγχρονο Τσιπουράδικο στο ΙΕΚ Δέλτα
Image from patrasevents.gr
Tue 28 January 2020
Tuesday 28 January 2020
10:00 AM - 11:59 PM
Ended

Μοντέρνες Ιδέες για Σύγχρονο Τσιπουράδικο
Πάτρα 28 & 29 Ιανουαρίου 2020
R&D Chef Γρηγόρης Χέλμης
Σε συνέχεια των περσινών επιτυχημένων προγραμμάτων με τον Chef Γρηγόρη Χέλμη, στα Παστά και την Αλλαντοποιία, και το φετινό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, συνεχίζουμε σε ένα νέο προορισμό, με ένα μοναδικό hands on practice πρόγραμμα εκπαίδευσης, για 16 επαγγελματίες και θέμα ‘Μοντέρνες Ιδέες για Σύγχρονο Τσιπουράδικο’ όπου θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, στην Πάτρα 28 & 29 Ιανουαρίου 2020.
Στο πρόγραμμα αυτό , οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σύγχρονους συνδυασμούς ελληνικής κουζίνας, με βασικό γνώμονα τη δημιουργικότητα αλλά και το κόστος, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε κουζίνες Μεζεδοπωλείων και Τσιπουράδικων ανά την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα :
Θα αναλυθεί η φιλοσοφία, η ιστορία και η κουλτούρα των Τσιπουράδικων του Βόλου.
Θα γίνει μία εισαγωγή στα Αλίπαστα, με πρακτική άσκηση στην προετοιμασία παστουρμά γαλέου, γαύρου μαρινάτου garam masala, σκουμπρί ημίπαστο με gommasio και τσίρου πολίτικου.
Θα συνεχίσουμε με καβουρμά πρόβειο, μους ταραμά και θράψαλο που θα προετοιμαστεί με την τεχνική που παρασκευάζουμε το κοκορέτσι (κοκορέτσι θράψαλο).
Θα ασχοληθούμε με συνοδευτικά διάφορων παρασκευών σε χόρτα και πατάτες και θα ολοκληρώσουμε με παστώματα και καπνίσματα, γύρο τόνου, μύδια σπετζοφάι κ.α.
Σημαντικός παράγοντας σε όλα τα παραπάνω είναι σίγουρα το Τσίπουρο, οι ποικιλίες και τα blended, όπου θα μας τα αναλύσει ο συνιδιοκτήτης του ΜΕΖΕΝ, Ανδρέας Διακοδημήτρης, καθώς θα δοκιμάζουμε στο τέλος του διημέρου όλες τις παρασκευές με συνοδεία αποσταγμάτων.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί την στολή και τα μαχαίρια τους και στο τέλος του διημέρου, θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης καθώς και booklet με όλες τις συνταγές, που θα παρασκευάσουν μαζί με τον Chef, κατά τη διάρκεια του διημέρου.
Κόστος συμμετοχής :
180€ για Επιχειρήσεις-Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος
250€ για Επιχειρήσεις μη-Μέλη ΣΕΤΕ
*Το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής
Χώρος και ώρες προγράμματος :
Πάτρα – ΔΕΛΤΑ 360 – Αγίου Ανδρέου 47
10.00 π.μ. – 16.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο)
Για ‘Αιτήσεις Συμμετοχής’ συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο link :
https://www.eventora.com/el/Events/Monternes-Idees-gia-SIgchrono-Tsipouradiko-Patra
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κο Χάρη Χαραλαμπίδη στο 6972444820
Διοργανωτής : ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο ΣΕΤΕ)
Συντονιστής : Gastronomy Essentials
Inspire Your Passion

4549 Views - 29/01/2020 Last update
food
αγίου ανδρέου 47
ιεκ δελτα, πάτρα

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

ιεκ δελτα, πάτρα

Browse other venues in Pátra
Discover now


Discover more events in Pátra
Discover now


αγίου ανδρέου 47
ιεκ δελτα, πάτρα


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Pátra
  2. αγίου ανδρέου 92
  3. "Μοντέρνες Ιδέες για Σύγχρονο Τσιπουράδικο" στο ΙΕΚ Δέλτα
 
 
 
 
Your changes have been saved.